NIAGARA FRONTIER BUILDING OFFICIALS 35th ANNUAL EDUCATIONAL CONFERENCE January 28, 29, 30, 2019

MONDAY JANUARY 28, 2019 (8 Hours)

8am-9am

Cold Weather Masonry Construction – Sherry Hartel (Topic 2 – 1 Hour)

49-6892 Course Code: T02-07-2146 Activity Code: T02-07-2146-012819-15-07-0

9am-10am

Masonry Job Site Troubleshooting - Sherry Hartel (Topic 2 – 1 hour)

49-6893 Course Code: T02-07-2147 Activity Code: T02-07-2147-012819-15-07-0

10am-11am

Top 10 Things You Really Need to Know - Energy Code – Mike Dewein (Topic 3 – 1 hour)

49-6884 Course Code: T02-07-2140 Activity Code: T02-07-2140-012819-15-07-0

11am-2pm (12-1pm Lunch)

Air Sealing for Success with the Blower Door – Mike Dewein (Topic 3 – 2 hours)

49-7125 Course Code: T02-07-2390 Activity Code: T02-07-2390-012819-15-07-0

2pm-3pm

Locks, Latches and the Fire Code – Chris Dunn (Topic 2 – 1 hour)

49-6461 Course Code: T02-07-1675 Activity Code: T02-07-1675-012819-15-07-0

3pm-5pm

Oxygen and the Fire Code – Chris Runn (Topic 1 – 2 hours)

49-6456 Course Code: T02-07-1670 Activity Code: T02-07-1670-012819-15-07-0

TUESDAY JANUARY 29, 2019 (8 Hours)

8am11am

Fire Resistance-Rated Construction & Preventing Penetrations - 2015 IBC – Bruce Johnson (Topic 2 – 3 hours)

49-6966 Course Code: T02-07-2223 Activity Code: T02-07-2223-012919-15-07-0

11am-Noon

Division of Building Standards & Codes Update – Gary Traver (Topic 1 – 1 hour)

49-6382 Course Code: T02-07-1587 Activity Code: T02-07-1587-012919-15-06-0

1pm-3pm

Code Enforcement Official and Disaster Response – Eric Bradshaw (Topic 1 – 1 hour, Topic 2 – 1 hour)

49-6999 Course Code: T02-07-2360 Activity Code: T02-07-2360-012919-15-06-0

3pm-4pm

EWP 004 Fire Resistive and Fire Rated Assemblies with Wood I-Joists – Beau Dunkerly (Topic 1 – 1 hour)

49-7009 Course Code: T02-07-2373 Activity Code: T02-07-2373-012919-15-07-0

4pm-5pm

EWP 007 Installation and Inspection of Engineered Wood Products – Beau Dunkerly (Topic 1 – 1 hour)

49-7111 Course Code: T02-07-2375 Activity Code: T02-07-2375-012919-15-07-0

WEDNESDAY JANUARY 30, 2019 (8 Hours)

8am-10am

Carbon Dioxide Systems Used in Beverage Dispensing Applications – Chris Roth (Topic 1 – 1 hour, Topic 2 – 1 hour)

49-7120 Course Code: T02-07-2385 Activity Code: T02-07-2385-013019-15-07-0

10am-Noon

1pm-2pm

Customer Service for the Professional Code Official – Guy Swartwout (Topic 1 – 1 hour)

49-7144 Course Code: T02-07-2411 Activity Code: T02-07-2411-013019-15-07-0

2pm-5pm

Fire Safety for Entertainment Venues – John Dallen (Topic 1 – 3 hours)

49-7132 Course Code: T02-07-2397 Activity Code: T02-07-2397-013019-15-07-0

Topic 1 = Code Enforcement and Administration Total: 12 Hours
Topic 2 = Uniform Fire Prevention and Building Code Total: 9 Hours
Topic 3 = Energy Conservation Construction Code Total: 3 Hours